90 години Научно-технически съюзи Търговище

                “Всеки юбилей е повод за вълнения, защото можем да излезем от ежедневието и да погледнем на работата си и на постигнатото от друг ракурс. Федерацията на НТС в България навърши 133 години, а Търговищката организация стана на 90.

                90 години нашата организация  е успяла да се съхрани и да обогати идеите, традициите и постиженията на основателите на Първото техническо дружество и не може да не се чувстваме горди от това. Живеем с чувството на признателност и благодарност към първосъздателите на нашата инженерна организация за това, че са прозрели значението на целенасочената дейност на научно- техническата интелигенция за изграждането на модерна и просперираща промишленост, икономика, селско стопанство и всички останали сфери на стопанския и обществен живот“.

                Тази извадка от словото на Председателя на УС на организацията инж. К. Николов, илюстрира атмосферата и духа, в които протече празника ни. Историята ни в звук и картина разказа Светлана Аврамова от РИМ Търговище. Разказа и развалнува ветераните и впечатли по-младите. След поздравленията и поздравителните адреси изказахме нашата почит и благодарност към  всички работили преди нас и работещи с нас. Празника завърши с  мил поздрав от Народно читалище “Напредък”.